bred bönsskalarehandbok

- Aug 02, 2018-

Ansökan : den är viktigast
används för att peeling hästböna, sojabönor, peas, linser bönor etc.

 

Funktioner : bönorskalaren har fördelen av kompakt struktur, hög effektivitet, perfekt skalningsresultat,   etc. Samtidigt använder peeler kombinerad luftblomma för att separera skalet och fröerna för att minska krossförhållandet och öka den skalade kvaliteten, under tiden undviker också damföroreningarna, förbättrar arbetsomgivningen.

 

Arbetsprincip : Det finns en uppsättning sanddioder installerad intern maskin, en är fixerad, en annan rör sig, bönorna passerar genom höghastighets rörlig form, det hårda skalet kommer att tas bort under stark friktion, då kommer komplexmaterialet in i vibrerande sikt för att separera, luftfläkten kommer att suga på skalen och sedan flyter det klart skalade fröet (i hälften) ut från en annan sida av peeler.

 

Tekniska data :

1. Effekt: 5.5kw huvudmotor

          0.75kw * 2 -air fan

0,37kw-vibrerande sikmotor

2. Diameter av dö: 500mm

3. Skalningsförhållande: 9 8 %

4. Separationsförhållande för skal och kärnor: 98%

5. Kapacitet: 1-1.5ton / h

6. Vikt: 500kgs

7. Storlek: 600 * 1500 * 2200mm  

Obs! Ovanstående uppgifter skulle ändras beroende på kategorin bönor  

Manuell och underhåll

Steg 1. Kontrollera om det finns någon orenhet i maskinen innan du kör peelaren, den riktiga svängriktningen ska vara medurs (vänligen hänvisa till vridpilen). Materialet kan matas när maskinen körs normalt; När maskinen stannar ska den låta det skura materialet helt, vilket gör att nästa gång utan belastning startas lätt.

Steg 2. Justera avståndet mellan dörrarna: Öppna först stavet som är märkt vridpil, det kommer att finnas en liten dörr under dynorna, hämta stiftet (U-typ) på dynans botten, fixa basen, vrid remskivan med handen, medursriktningen kommer att orsaka avståndet stort, räknar medsols så att avståndet blir litet, i allmänhet kommer avståndet att ändras 1mm när du vrider på remskivan en cykel. Vänligen sätt in U-typspinnen tillbaka nyckeln och snabb den   med bult.

 

  Steg 3. Separation av skal och frön: Det finns en luftstråle på matarröret för att styra luftvolymen för att nå det uppnådda syftet med att separera.


Steg 4. Var noga med att installera jordledning utanför maskinen för att undvika elläckage och olycka.

Steg 5. Vänligen behåll maskinen regelbundet, var tredje månad.

Uppmärksamhet s  

1. Den hårda föroreningen, som sten kommer att skada döden, så var noga med att ta den hårda föroreningen av sikt innan du sköljer behandlingen.

2. Under maskinen arbetar den hårda föroreningen till acceleration av munstyckets slitage, ytan blir ojämn (fig.1), vilket gör att brytningsförhållandet ökar och att kapaciteten blir låg.

Om ovanstående omständigheter inträffar, använd diamantsliphjulet för att bearbeta dynan (som fig.2) och se till att dysans yta är jämn.

3. Var vänlig uppmärksam på att avståndet och avståndet liknar mellan övre och nedre dörrar.

Dysens installation och justering avståndet

1. Demontera mataren, locket på övre matrisen och slipbasen;

2. Montera dörrarna;

3. Öppna sidledet;

4. Skriv en symbol på den övre matrisen, vrid ner dysen, titta på vridningen av dysen, se till att den är parallell med symbolen på övre dysan, det vill säga att avståndet mellan övre och nedre dysen är liknande. Om den inte överensstämmer med den övre symbolen, lägger du till ett smalt ark på slipbasen, det gör den nedre delen av slingan med övre matrisen.

5. Samtidigt kan du också justera 6st 10mm bulten på övre locket för att säkerställa avståndet på liknande sätt.  

Problem Analysera

 

problem

Anledning

Metod

Lågskalningsförhållande

M oisturehalten hög

R reducera fuktigheten till 13%

Avståndet är för stort mellan dörrarna

A djust avståndet

Högt krossningsförhållande

F eeding för mycket

C avlägsna matningsvolymen

Avståndet är för litet

Jag nere avståndet

U näva ytan av dö

Förflytta ytan

Lågt fuktinnehåll

Lägg till viss fuktighet

Jag inkluderar skal i kärnorna

B lås vid utgången

D regnar materialet


B lås på luftfläkt

Jag inkluderar kärnor i skalen

Det är mycket luftvolym

O pennan vinddörren