Klassificering av tvättmaskiner för frukt och grönsaker

- Apr 11, 2019-

Den mekaniska utrustning som för närvarande används för grönsaksrengöring har bubbelrengöring, borstengöring, ultraljudsrengöring och virvelströmrengöring.

 

一 、 Bubblengöringsmaskin

Principen med bubbeldrivaren är huvudsakligen att få luften att tränga in i vattnet, kontinuerligt omröra tvättvattnet och generera ett stort antal luftbubblor, och kavitationseffekten på ytan på objektet som ska rengöras, så att objektet ska tvättad rengörs; och lämplig mängd används i utrustningslådan i den främre delen av lådkroppen. Vatten, högtrycksbubblan i lådan skapar ett stort antal täta bubblor. När frukt och grönsaker passerar genom lådan, rullar de över och tvättas, och under den kombinerade handlingen av bubblor och vatten rullar de över och fortsätter framåt med nätbältet.

Grönsakstvättmaskinen rengörs med ett bubbelvattenbad och är lämplig för rengöring av skivor och stjälkar och blad.

 

二 、 Borsta rengöringsmaskin

Borstrengöringsmetoden är att avlägsna smuts på materialets yta genom direkt kontakt mellan borsten och materialen i vattnet, och dammet, sedimentet, mikroorganismerna, bekämpningsmedelsresterna och de transporterade bladen och liknande på ytan på frukt och grönsaker kan tas bort genom tvätt.

 

Denna typ av rengöringsmetod är lämplig för rengöring av rotgrönsaker och citrus, som potatis och rädisor.

 

三 、 Ultraljudstvättmaskin

Ultraljudsrengöringsmetod producerar miljoner små vakuumbubblor i en vätska. Dessa bubblor alstras snabbt i stora mängder under verkan av ljudtryck och sprängs kontinuerligt våldsamt för att generera starkt tryck och sug för negativt tryck för att göra smuts separerat från föremålet. Yta, ingen fysisk skada på föremålet som rengörs

Lämplig för rötter, bladgrönsaker och kinesiska örtmediciner än paprika, gröna, ingefära, äpplen, päron, plommon, plommon, druvor, hagtorn, röda dadlar, gröna plommon, sandnötter, jordgubbar etc.

 

四 、 Maskin för rengöring av ozon

Ozongeneratorn levereras med elektricitet, och ozongeneratorn genererar ozon, som transporteras av ozonpumpen genom ozonröret till tvättbadet i grönsaks tvättmaskinen, och bringas i kontakt med vattenmaskinen i tvättbadet för att lösa upp i vattnet för att bilda ozonvatten, och ozonvattnet har ett starkt sterilisera, desinficera och bryta ner bekämpningsmedel.

Används främst för rengöring av grönsaker och frukter. Används tillsammans med en tvättmaskin eller ultraljudsrengöring

 

五 、 Virvelströmmaskin

Rengöringsmaskinen för virvel är en familj av tvättmaskiner för frukt och grönsaker. Principen för utrustningen är att använda det rengjorda vattnet för att bilda virvelströmmar, så att materialen rengörs i det turbulenta rena vattnet. När materialen rengörs förflyttas de spiralt tillsammans med rent vatten i tvättbehållaren. Efter rengöring skjuts den framåt till den vibrerande transportmekanismen genom den hydrodynamiska verkan, och tvättmaskinen skickas ut utan bandtransportören, och de bladgrönsakerna skadas inte, och de trasiga grönsakerna kommer inte att hålla fast vid nätbältet.

Det är främst lämpligt för bladgrönsaker, strimlad, skuren och tärnad frukt och grönsaker. Oavsett om det är hela grönsaker eller skurna grönsaker, hackade grönsaker, är effekten större än bubbeltvättmaskinen.

 

Ovanstående rengöringsmaskin kan utrustas med en sprayrengöringsanordning för att upprepade gånger rengöra frukt och grönsaker, som är mer sanitära och rena.