Hur att hitta vatten?

- Jun 08, 2018-

För att hitta grundvatten källor, vissa erfarenheter och tekniker för att bestämma grundvatten källor baserat på observationer av växters tillväxt, presenteras topografi och säsongsbetonade klimatförändringar nedan:

1. under sommaren, marken temperaturen är låg, och det finns en viss mängd vatten på en plats där det inte mycket värme under långvarig torkning. I synnerhet när poolen är blockerad under en lång tid, kan vattnet släppas efter gräva djupt.

2. Observera ytan dräneringen. Grundvattnet är nära marken där det ofta är våt och där dränering är långsammast.

3. det omgivande området är drabbade av torka, och endast mitten en är våt. Källan till vatten är en plats där grödan mognat senast.

4. vid foten av berget finns det fukt på marken. I tidigt på morgonen, kvällen eller vintern, det finns vatten och gas stiger som dimma, eller klipporna täcks med mossa och där det är ofta vatten efter regn, det kommer att finnas vatten.

5. tidigt på våren upptining, vintern fryser på kvällen, snön smälter snabbt på marken, är grundvattnet källan generellt bra.

6. i sommarmorgon eller kväll, där myggor samla ihop, underjordiska vattnet vara välmående.

7. om höst dimman stiger på morgonen, är grundvattennivån hög.

8. efter att frysas på vintern, de platser där marken sprickor är täckta med vit frost och grundvattennivån är hög.

9. Observera vegetationen på de sluttande fält, till exempel tidigt på våren grobarhet, torkan vissna inte, det måste finnas nära vattnet.

10. på marken där brunnen ska borras, gräva ut några gropar ungefär två fot djupt att iaktta grundvatten villkor. Metoden är: (a) under våren och hösten morgonen, när solen bara stiger, klättrar från plats till marken och titta snett. Som grop har en stor dimma och omgivande grundvattennivån är hög. (b) en liten skål dras från skålen. Varje dag, är vattendroppar i skålen stora och stora. Grundvatten är välmående och vattnet är grunt. (3) när vädret är soligt under våren och hösten eller vintern, ved som är lätt att producera rök kommer att placeras i gropen och röken stiger rakt efter peka av tändning. Närliggande grundvattnet kan vara bra.

Ovanstående metoder kan refereras när brunnsborrning och välja brunnar. När du söker efter grundvatten källor, bör de beroende och förena sig med de lokala invånarna eftersom de är bekanta med den lokala geografin, särskilt för övergivna brunnar och forntida brunnar. Om du kan be dem om hjälp, kan de leverera mycket hjälp när hitta grundvatten källor.