OR-500 BROAD BEAN PEELER Bruksanvisning

- Nov 22, 2018-

Användning : det är huvudsakligen
används för att skala hästböna, sojabönor, peas, linser böna etc.

 

Funktioner : bönskalaren har fördelen med kompakt struktur, högeffektiv, idealiskt skalningsresultat,   etc. Samtidigt använder pepparen kombinerad luftblomma för att separera skal och frön för att minska krossförhållandet och öka den skalade kvaliteten, samtidigt undviker den också dammföroreningar, förbättrar arbetsmiljön.

 

Arbetsprincip : Det finns en uppsättning sandmunstycken installerad intern maskin, en är fixerad, en annan rör sig, bönorna passerar genom höghastighetsförflyttningsformen, det hårda skalet tas bort under den starka friktionen, sedan kommer det komplexa materialet in i vibrerande siktar för att separera, luftfläkten suger skalen och sedan flyter det klara skalade fröet (i hälften) ut från en annan sida av skalaren.

 

Tekniska data :

1. Kraft: 5,5kw-huvudmotor

          0,75kw * 2- fläkt

0,37kw - vibrerande silmotor

2. Diametern på munstycket: 500 mm

3. Peeling ratio: 9 8 %

4. Separationsförhållande för skal och kärnor: 98%

5. Kapacitet: 1-1,5ton / tim

6. Vikt: 500 kg

7. Storlek: 600 * 1500 * 2200mm

 

Obs: Uppgifterna ovan skulle ändras beroende på kategorin bönor

 

Manuell & underhåll

 

Steg 1. Kontrollera om det finns någon orenhet i maskinen innan du kör skalaren. Rätt vridriktning bör vara medurs (hänvisa till vridpilen). Materialet kan matas när maskinen körs normalt; när maskinen stoppas, bör den låta den skala materialet helt, så att nästa gång utan belastning startar lätt.

Steg 2. Justera avståndet mellan matriser: öppna först stroben som är markerad vridpilen, det kommer att finnas en liten dörr under munstyckena, plocka upp stiftet (U-typ) på munstyckets bas, fixa basen, vrid remskivan för hand kommer medursriktningen att orsaka avståndet stort, räkna medsols kommer att orsaka avståndet litet, vanligtvis kommer avståndet att ändras 1 mm när du vrider remskivan en cykel. Sätt tillbaka U-typstiftet och tryck snabbt på det   med bult.

Steg 3. Separation av snäckor och frön: Det finns en luftström på matningsröret för att kontrollera luftvolymen för att nå det satiiska syftet med att separera.


Steg 4. Se till att installera jordledningen utanför maskinen för att undvika elläckage och olyckor.

Steg 5. Håll maskinen i periodicitet, var tredje månad.

  Uppmärksamhet s

 

1. Den hårda föroreningen, såsom sten kommer att skada matrisen, så se till att ta den hårda föroreningen av siktar innan skalning bearbetas.

2. När maskinen arbetar kommer den hårda föroreningen att påskynda slitaget på ytan, ytan blir ojämn (fig.1), det kommer att göra att skalningsbrottförhållandet ökar och kapaciteten blir låg.

Om ovanstående omständigheter inträffar, använd diamantsliphjul för att bearbeta matrisen (som fig.2) och se till att formens yta blir jämn.

3. Var uppmärksam på att avståndet och avståndet mellan övre och nedre dör.

 

 

Munstycksinstallationen och justera avståndet

 

1. Demontera mataren, locket till den övre formen och slipbasen;

2. Installera formarna;

3. Öppna sidoarken;

4. Skriv en symbol på den övre matrisen, vänd den nedre matrisen, se till att den nedrullande formen svängs, se till att den är parallell med symbolen på den övre dynan, det betyder att avståndet mellan den övre och nedre munstycket är lika. Om det inte paralle l s med den övre symbolen, pl lägg till ett smalt ark på slipbasen, det kommer att göra down die paralle l s med den övre formen.

5. Samtidigt kan du också justera 6 st 10mm-bult på övre locket för att säkerställa att avståndet liknar.

 

 

Problem analysera

 


 

problem

Anledning

Metod

Låg skalningsförhållande

Mistiskt innehåll högt

Reducera fukten till 13%

Avstånd för stort mellan munstycken

A justera avståndet

Hög krossförhållande

Födelse för mycket

Kontrollera matningsvolymen

Avståndet för litet

Jag ökar avståndet

U ojämn yta på munstycket

Placera ytan

Låg fuktighet

Tillsätt viss fukt

Jag utesluter skal i kärnorna

B- lås vid utgång

D regna materialet


B- lås på luftfläkten

Jag utesluter kärnor i skalen

T oo mycket luftvolym

O penna vinddörren

 

Verktyg:

en hylsnyckel