Huvudsakliga underhåll och underhåll av mat maskiner och utrustning

- Mar 13, 2018-

Håller på med mat maskiner och utrustning, med ökningen av rinnande tid, på grund av korrosion, slitage och andra faktorer, kommer det att finnas en sådan underlåtenhet. Underhåll av utrustning är därför mycket viktigt.


Innan användning av livsmedel utrustning, bör vi först och främst läsa den bruksanvisning och uppmärksamhet, att förstå den prestanda och drift av utrustningen och sedan utföra operationen. Det dagliga underhållet av mat maskiner och utrustning kan delas in i rengöring, inspektion, infästning, smörjning, justering och kontroll.  Vid rengöring av utrustning omfattas förbjuda användningen av vatten tvätta, undvika kortslutning, städutrustning och externa rester, att undvika tillväxt av bakterier.


Rengöring av måttlig temperatur, inte innehåller fluorescerande agenter för rengöring; tilldelats regelbundet kontrollera all utrustning, finns det inget onormalt ljud, hittade problem i förväg. för att fästa delar, regelbundet kontrollera infästning enheten; att behöver regelbundet använda olja eller smör smörjs med smörjande delarna, för att undvika allvarliga slitage, minska användningen av utrustning liv. Under driften av utrustningen, om det finns en olycka, strömförsörjningen är avskuren så snart som möjligt, och professionell personal kommer att finnas för inspektion och underhåll. Göra det dagliga underhållet av utrustningen, hålla utrustningen ren, upptäcka och eliminera dolda faran i tid, förhindra tidiga skador på utrustningen och upprätthålla den normala driften av utrustningen.


Det kan ses att daglig skötsel och underhåll av mat maskiner och utrustning är mycket viktigt. Bara genom att göra dagliga underhållsarbete kan vi förlänga livslängden på utrustningen och orsaka onödiga förluster.